Fysiotherapie

Een behandeling fysiotherapie zal altijd beginnen met een uitgebreide intake en zonodig een echo, het afnemen van vragenlijst(en) of meting. Bij Fysio Veenhoven vinden we het belangrijk dat er zo snel mogelijk begonnen wordt met het daadwerkelijk behandelen. We schuwen de klassieke massage of mobilisatie niet maar vaak zal (een deel van) de behandeling bestaan uit oefentherapie
De oefentherapie kan een huiswerkprogramma bevatten die u na onze uitleg trouw zal moeten doen.

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten of andere bezigheden en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten.
In de sportfysiotherapie, ondersteunt en begeleidt de (sport) fysiotherapeut sporters middels zijn kennis van trainingsprogramma’s en inzichten in energiesystemen, die hij op de sporter toepast.

Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en beweging te verbeteren. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. Je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn.

Echografie

Met echografie, of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat: dit wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeursen, botten en gewrichten. Hierdoor zijn we bij Fysio Veenhoven in staat diverse aandoeningen duidelijk in beeld te brengen. Onder meer irritaties van pezen, zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Ook hielspoor of een aanwezige slijmbeursontsteking zijn op een echo zichtbaar. 

echografie bij Fysio Veenhoven Amsterdam

Revalidatie

Fysio Veenhoven is zeer ervaren in de revalidatie na operaties en trauma`s van het bewegingsapparaat. We werken samen met diverse (orthopedisch) chirurgen voor de nabehandeling van bijvoorbeeld een nieuwe heup, nieuwe knie of kijkoperaties van enkel, schouder en knie. Ook herstel na breuken die wel of niet geopereerd zijn hebben onze grote aandacht. 

Werkplekadvies

Het is mogelijk om bij ons in de praktijk of zonodig bij u op kantoor of aan huis een gericht werkplek advies te krijgen. Er wordt dan aan de hand van uw persoonlijke maten, problematiek bij het werk en wensen een onafhankelijk advies gegeven.

Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en beweging te verbeteren. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. Je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn.

Kaakklachten

Voor diverse kaakklachten kunt u goed bij ons terecht. Frank Veenhoven (fysiotherapie) en Richard van Delft (tevens manueel therapeutische behandeling) kunnen u, eventueel in samenwerking, goed op weg helpen.

Reuma, Bechterew, Artrose

Dry Needling

Dry Needling is een nieuwere behandelmethode van de fysiotherapeut. De methode is overgekomen uit Canada en wordt al jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een droge acupunctuurnaal en er wordt geen vloeistof in de spier gespoten. Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur.

Medical taping

Medical Taping bij Fysio Veenhoven Amsterdam

Sportmassage

Medische training en senioren fitness

Medische training en fitness, met name voor senioren wordt gegeven in onze moderne oefenzaal. De krachtapparatuur werkt op luchtdruk en wordt aangestuurd door een chipkaart met een persoonlijk trainingsprogramma. Door deze techniek is de training optimaal aan te passen aan uw leeftijd en belastbaarheid.